• Een chemische peeling je hebt er vast wel eens van gehoord? Maar is een chemische peelings nou echt zo ‘chemisch’ als het klinkt?
  Het antwoord is nee! Bij het aanbrengen van de vloeistof op de huid vindt er een interactie plaats met de cellen in de huid, oftewel een (chemische) reactie. Deze vloeistof (zuur) wordt o.a. verkregen uit bijv. appels, melk en suikerriet en is niet chemisch.

  Elk zuur heeft zijn eigen specifieke eigenschappen. Voor ieder huidtype is er een zuur beschikbaar waardoor er altijd een passende behandeling mogelijk is.

  Wat doet een chemische peeling? 
  Een peeling is geschikt voor iedereen die huidverbetering of verjonging wenst. Een peeling stimuleert de celvernieuwing en komt diep in de huid. Kwalitatief goede peelings reiken tot in levende huidlaag en pakken daar de bron aan. Daar waar nodig is. Door dat er verschillende soorten mixen van peelings bestaan is het mogelijk om verschillende huidproblemen en/of wensen aan te pakken. Denk hierbij aan acne en rosacea. Het is dus naast het behandelen van huidproblemen en- aandoeningen ook geschikt voor cosmetische doeleinden zoals, huidverjonging, pigmentatie, en verfrissen van je huid.

  Wie mag een peeling uitvoeren?
  Peelings worden door verschillende disciplines uitgevoerd. Ook bestaan er een tal van peelingsmerken op de markt. Huidtherapeuten zijn speciaals opgeleid om diverse huidproblemen en huidaandoeningen te behandelen. Tevens beschikken zij over de kennis van verschillende huidtypen, huidaandoeningen, indicaties, ingrediënten en de effecten hiervan. 

  Belangrijk om te weten
  - Zorg dat je goed geïnformeerd wordt over de peelings en de mogelijke effecten hiervan
  - Je huid mag niet worden blootgesteld aan UV-straling tijdens het behandeltraject
  - Een goede (dag)crème met UV-A en UV-B bescherming, met minimaal SPF30 is een dagelijkse must!
  - Goede voor en- na foto's bijv. door middel van een Huidscan geven goed het resultaat en de voortgang in beeld 

  Benieuwd of een peeling geschikt is voor jouw huidtype en wensen? Wil je een frisse, jongere en stralende huid?

  Maak hieronder een afspraak voor een GRATIS INTAKE bij onze eigen Huidtherapeut

 • GRATIS intake plannen?

  Versturen