• Wat is een huidtherapeut

 • Een huidtherapeut is een (para)medisch specialist die de zieke en/of beschadigde huid behandelt. Het doel van huidtherapie is het opheffen, voorkomen of verminderen van stoornissen, beperkingen en/of handicaps ten gevolge van huidaandoeningen.

  De titel huidtherapeut is een beschermde titel, vastgelegd in de Wet op de beroepen in de individuele gezondheidszorg (Wet BIG, artikel 34). De huidtherapeut van Instituut Marlotte is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten en staat ingeschreven in het Kwaliteitsregister Paramedici (BIG-geregistreerd).

  Het werkveld van de huidtherapeut is breed en afwisselend. Iedereen, van jong tot oud kan terecht bij de huidtherapeut met huidproblemen (van acne, rosacea tot ouderdomsvlekken) – en wensen op het gebied van cosmetische verbeteringen zoals huidveroudering, couperose, definitieve ontharing en pigmentvlekken. Sommige behandelingen kunnen worden vergoed door de zorgverzekeraar.

  Charlotte Ros

  Even voorstellen | Sinds november 2016 ben ik gediplomeerd huidtherapeut. Tijdens mijn werk als allround-schoonheidsspecialiste raakte ik meer en meer geïnteresseerd in huidproblemen -en de daarvoor bestemde behandelingen. Dat heeft mij er toe gezet om de opleiding huidtherapie te gaan volgen aan de Hogeschool Utrecht. Tijdens deze 4-jarige HBO opleiding heb ik veel ervaring opgedaan niet alleen tijdens de studie zelf, maar ook door diverse stages. Naast huidtherapeutische stages heb ik ook stage gelopen in het Zorgsaam Ziekenhuis in Terneuzen op de afdeling dermatologie. Hier heb ik veel kennis opgedaan op het gebied van huidkanker en- verdachte plekjes op de huid. 
  Het mooie van dat ik beide beroepen kan combineren is dat ik als schoonheidsspecialiste de gezonde huid kan behandelen en verbeteren, daar waar nodig is. Als huidtherapeut kan ik optimaal de zieke en/of beschadigde huid behandelen en mensen weer zelfverzekerd en gelukkig maken. Als paramedicus weet ik waar de behoefte liggen bij de zieke en/of beschadigde huid. 

  Benieuwd of ik iets voor je kan betekenen? Maak een afspraak voor een gratis intake gesprek. 
  Je bent van harte welkom voor een eerlijk huidadvies!