• Zwangerschapsmasker - of te wel ’melasma’ zijn sterk gevormde bruine vlekken die ontstaan door een combinatie van aanleg, hormoonverstoring (pil gebruik), menopauze en zonnebaden zonder bescherming (SPF). Ze komen het meeste voor bij vrouwen, vooral in de vruchtbare leeftijd. Je ziet ze vaak opvlammen tijdens de zwangerschap, daarom wordt het ook zwangerschapsmasker genoemd. 

  Melasma is niet zomaar een pigmentvlek die je ‘’even’’ weg kan laseren. Het is anders dan ouderdomspigment of sproeten. Daarbij is er verschil of dat we te maken hebben met een oppervlakkig melasma (epidermaal), of een diepe (dermaal) of een combinatie hiervan. Om het veilig en effectief te behandelen heb je veel ervaring en kennis nodig. Zeker melasma vraagt om een specifiek en persoonlijk afgestemd behandelplan. 

  Dé oplossing
  Cosmelan is wereldwijd de nummer 1 behandeling voor het behandelen van melasma en hyperpigmentatie. Het ingrediënt Amalan vormt de basis van de Cosmelan behandeling en heeft direct effect op het onderhuidse proces dat pigment (melanine) vormt. Het remt de Tyrosinase (dit enzym is nodig voor de pigmentvorming, zoals je in mijn vorige column wellicht hebt lezen). De Cosmelan behandeling wordt uitsluitend gegeven door artsen & huidtherapeuten.

  Alvorens we starten met deze behandeling is een intake met huidscan nodig om een diagnose te stellen van het pigmentatie probleem. Je krijgt advies over hoe de behandeling in zijn werk gaat, wat je kunt verwachten en hoe je de thuisproducten het beste kan gebruiken. 

 • Heb je last van pigmentatie? Een zwangerschapsmasker? Laat je huid beoordelen door onze huidtherapeut!

  Neem contact op