• Ben je deze zomer op vakantie geweest of heb je in Nederland (te) veel van de zon genoten? En heb je nu last van bruinkleurige pigmentvlekken? Mogelijk dat het om een lentigo solaris gaat. Deze lentigo solaris (pigmentvlekken) ontstaan na blootstelling aan de zon. Het is een goedaardige pigmentvlek die dus met name voorkomt op de zonbeschenen delen van de huid zoals; gezicht hals en handruggen. Mensen met een blanke huid hebben meer risico op het ontwikkelen van pigmentvlekken. 

  Een lentigo solaris wordt alleen behandeld om cosmetische redenen. De beste en efficientste behandeling is met IPL of laser. Met slechts een of enkele behandelingen zijn de vlekjes verdwenen. Het advies om dit altijd in het najaar/winter te doen wanneer er niet te veel blootstelling is van zon. In mijn werkveld als huidtherapeut is dit een veel voorkomende en veilige behandeling.
   
  Lentigo solaris wordt veroorzaakt door teveel blootstelling aan de zon. Het ontstaan ervan kan dus worden voorkomen door niet te lang in de zon te gaan, een goede zonbeschermingscrème te gebruiken en niet te verbranden. Veelal ontstaan de vlekken in de huid die in het verleden vele jaren zonschade heeft opgelopen. De schade is dus al aangericht en de pigmentvlek wordt later zichtbaar.

  Tip: Begin dus op tijd met een goede bescherming! Vraag je huidtherapeut om advies. 
   
 • Denk je na het lezen van deze column misschien ook een lentigo solaris te hebben en wil je hier graag van af?
  Maak een afspraak voor een gratis intake en ik bekijk de mogelijkheden voor jou!

 • Vraag een gratis intakegesprek aan!

  Versturen