• Rosacea, een huidaandoening met roodheid, puitjes en rode vaatjes

  januari 22, 2019 | Huidtips | Charlotte Ros
 • Rosacea een huidaandoening die meer voorkomt dan je denkt

  Rosacea is een chronische ontstekingsaandoening van de huid die gekenmerkt is door rode vlekjes, kleine uitgezette bloedvaatjes (couperose), bultjes en puistjes. Het begint meestal na het 30e levensjaar, maar wordt ook bij twintigers gezien. Het ontstaat meer bij vrouwen dan bij mannen en komt vaker voor bij blanke huidtypen. De oorzaak van rosacea is onbekend. Factoren als stress, warmte, zonlicht, (verkeerde) cosmetica, gebruik van alcohol, sterk gekruid eten en geneesmiddelen met corticosteroïden kunnen de ontwikkeling van rode vlekjes en couperose verergeren. 

  Eén van de eerste kenmerken is dat de huid heel droog/ruw aanvoelt. Rosacea kan zich in stadia ontwikkelen. Een juiste huidverzorging is voor iedere huid belangrijk, maar vooral bij een huid met Rosacea van essentieel belang. Zo is Vitamine C hét key ingrediënt bij rosacea en is ook dit keer een dagcrème met uv-bescherming niet weg te denken. Hierbij is wel heel belangrijk wat voor uv filter het product bevat. 

  Ik merk vooral sinds ik de opleiding Huidtherapie heb afgerond dat rosacea stiekem veel voorkomt. Mensen weten het vaak niet en zijn soms ook al lang zoekende naar een goed product om de huid rustiger te krijgen. Door dat het huidbeeld op acne kan lijken gaan mensen soms agressieve producten gebruiken die de huid alleen maar uitdrogen.

  TIP: Kalmeer je huid met Niacimide en Vitamine C. Bescherm je huid elke dag met een SPF 30. Leer de triggers van rosacea kennen. En weet dat de behandelingen voor rosacea (gedeeltelijk) worden vergoed bij een aanvullende verzekering. 

  Ben je bekend met rosacea of herken je jezelf in dit verhaal? Maak dan een afspraak voor een GRATIS HUIDSCAN