• Winterse huidtips. Lees hier hoe je een droge huid voorkomt!

  december 16, 2016 | Huidtips | Charlotte Ros
 • Het is erg belangrijk je huid extra te beschermen tegen de kou en wind, om zo een droge huid te voorkomen. Ben jij van plan om binnenkort op wintersportvakantie te gaan? Of wil jij jezelf beschermen tegen de winterse kou in eigen land? Denk dan aan de volgende winterse huidtips!

  1. Leefstijl: het eten van te weinig essentiële vetzuren, overmatig alcohol- en cafeïnegebruik en langdurige periodes van stress kunnen factoren zijn die ervoor zorgen dat de huid uitdroogt.
  2. Zorg voor een hydraterend en voedend serum. Bijvoorbeeld op basis van Hyaluronzuur en Vitamine C.
  3. Bescherm je huid tegen koud, wind en UV-straling. Gebruik een voedende dagcréme met een volwaardige SPF, zodat je huid beschermt is tegen alle negatieve invloeden van UV-straling.
  4. Een optimale luchtvochtigheid bedraagt 60%. Binnenshuis of op kantoor kan de luchtvochtigheid een stuk lager zijn (centrale verwarming is hiervan meestal de oorzaak). Een kantoorpand heeft een gemiddelde luchtvochtigheid van 40%. Hierdoor kan te veel vocht uit de huid verdampen, wat een trekkerig gevoel kan veroorzaken. Voor een goed werkklimaat is het aan te raden om je werkruimte regelmatig te ventileren en luchtbevochtigers te gebruiken (zoals waterbakjes aan de verwarming), zodat de luchtvochtigheid wordt verhoogd. Daarnaast kan het gebruik van een hydraterende toner helpen om een trekkerig gevoel van de huid te verminderen. 
  5. Vermijd lang en heet douchen. Een lange, hete douche is in de wintermaanden verleidelijk, maar zorgt ervoor dat lichaamseigen vetstoffen van het lichaam worden gespoeld, waardoor je huid uitdroogt.
  6. Zorg voor een goede vochtbalans: drink elke dag voldoende water

  Wil je je liever laten adviseren? Stel je vraag via het reactie formulier onder aan deze winterse huidtips of neem contact met ons op! Wij helpen je graag om te kijken welke huidverzorging het beste bij jouw huid past.