• We willen er natuurlijk allemaal langer mooier uit blijven zien. Er bestaan diversen anti-aging of anti-rimpel crèmes, maar wat is er nu eigenlijk effectief? Wat dacht je van een goede zonbescherming? Ik hoor je al denken een zonnebrandcrème? Verbazend veel mensen gebruiken alleen nog een zonnebrandcrème tijdens een vakantie, maar 365 dagen per jaar wordt je huid blootgesteld aan UV-straling. En wist jij dat 70-90% van de huidveroudering ontstaat door UV-straling??

  Een dagelijkse UV-bescherming (zomer én winter) is dus de belangrijkst maatregel die je vanaf nu al kunt nemen! Onder de zonnebank gaan is ook ‘’not done’’, UV-A straling verouderd je huid namelijk nóg sneller.

  Mijn advies is om minimaal een SPF 30 te gebruiken en te kiezen voor een zonnebrandcrème met het liefst fysische filters, of toch zo veel mogelijk fysische filters. Er bestaan chemische en fysische filters in een zonnebrandcrème die je beschermen tegen UV-straling. Een chemische filter trekt in de huid en absorberen hier de UV-straling. Een fysische filter legt een laagje op je huid en ‘’weerkaatsen’’ het licht. Een chemische filter veroorzaakt ook meer warmte ontwikkeling in de huid, waardoor een fysische filter dus ook veel beter is voor een huid met roodheden, rosacea en/of couperose. Fysische filters herken je aan de naam Titaniumdioxide en zinkoxide.

  Er bestaan ook dagcrèmes waar een SPF in verwerkt zit, let hierbij wel op dat je een goede variant kiest, omdat ze vaak een lagere SPF bevatten. En kies een variant die past bij je huidtype, zo bestaan er ook olievrije varianten die fijn zijn voor een vette/acne huid en zijn er hydraterende en crèmes op oliebasis die de huid meer voeden. Hierbij geldt dus ook weer laat je goed adviseren door een deskundige huid(therapeut) of specialist. Kies ook voor een breedspectrum, zodat je beschermt bent tegen UV-A en UV-B straling. Daarnaast zijn er ook zeker nog andere ingrediënten nodig voor een goed anti-aging regime, maar de zonnebrandcrème is hiervan al een hele belangrijke. Onze dagcrèmes van Image Skincare (Prevention + lijn) bevat crèmes voor ieder huidtype en biedt de optimale bescherming met een minimale SPF 30.

  Tips bij het gebruik van een SPF:
  - Smeer elke ochtend een breedspectrum zonnebrandcrème.
  - Herhaal dit op zonnige dagen en/of als je veel buiten bent (fietst, werkt, wandelt etc) iedere 2 – 2,5 uur. (zonnebrandcrème die je de hele dag beschermen bestaan niet, dus laat je daar niet in misleiden).
  - Herhaal dit ook altijd direct na zwemmen.
  - Kies een zonnebrandcrème die past bij jouw huidtype (vet/acne/gevoelig/droog/rosacea)

  --> Bescherm je huid het hele jaar door tegen schadelijke zonnestraling die niet alleen voortijdige veroudering, maar ook pigmentvlekken, rimpels en fijne lijntjes, een doffe huid en zelfs huidkanker kan veroorzaken!