• Je wilt graag snel afvallen, wie niet? Een groot deel van de mensen heeft al een of meerder pogingen gedaan om af te vallen. Maar kun je makkelijk afvallen en op een gezond manier? Ik zal je in deze blog meer vertellen over afvallen en gezonde voeding. Hiermee kun je dus gelijk aan de slag!

  1. Koolhydraten mijden

  Het is heel belangrijk om koolhydraten zoveel mogelijk te vermijden in je voeding als je wilt afvallen. Koolhydraten bevatten namelijk veel suikers die snel in je lichaam worden opgenomen hierdoor heb je gelijk aanmaak van vet. Wel is er verschil in koolhydraten. Je hebt namelijk snelle en langzame koolhydraten. De snelle koolhydraten zijn de boosdoeners, deze hebben te weinig tijd om te worden verteerd waardoor het suiker direct op wordt genomen in je bloed. Wat wordt opgeslagen als vet. Ook krijg je door deze snelle koolhydraten pieken in je bloedsuikerspiegel. Hierdoor heb je weer sneller honger en ben je ook sneller moe. De snelle koolhydraten zijn bijvoorbeeld: koekjes, snoep, frisdranken, fruitsappen, wit brood, witte pasta’s.

  De langzame koolhydraten zorgen dus voor minder suiker afgifte omdat dit rustig door het lichaam wordt verteerd en verwerkt. Langzame koolhydraten zijn dus beter voor ons probeer hier dan ook méér gebruik van te maken dan snelle koolhydraten. Langzame koolhydraten zijn: volkoren producten.

  Probeer de snelle koolhydraten zoveel mogelijk te mijden en neem bij voorkeur de langzame koolhydraten. Maar pas wel op met te veel koolhydraten. Houd rekening als je wilt afvallen je minder dan 40 gram koolhydraten per dag binnen krijgt.

  2. Eiwit rijk eten

  Eiwit rijk eten zorgt ervoor dat je geen spiermassa afbraak hebt. Je spiermassa is namelijk van essentieel belang voor je stofwisseling. Eiwitten zijn bouwstoffen die er voor zorgen dat de spiermassa wordt opgebouwd. Hierdoor krijg je een verhoogde stofwisseling wat een jojo-effect voorkomt. Eiwitrijke producten zijn: vlees, vis, zuivel en eieren, maar ook in plantaardige producten zoals; peulvruchten, noten en groenten.

  Probeer zo veel mogelijk eiwitten in je voeding te integreren. Eiwitten zorgen namelijk ook voor een verzadigd gevoel en zorgen ervoor dat je bloedsuikerspiegel stabiel blijft. 

  3. Persoonlijke begeleiding

  ''Maandag begin ik met afvallen''.. je kent het wel de goede voornemens. Of je bent goed van start gegaan', maar naar een paar weken heb je niet het gewenste resultaat en je stopt ermee. Persoonlijke begeleiding van een goede coach helpt enorm. Het is een stok achter de deur en helpt je er op de moeilijke momenten door en motiveert je.  Zorg dat je zowel tijdens het afslanken als erna goede begeleiding krijgt zodat het makkelijker is om ook je streefgewicht te behouden. De na begeleiding is zeker zo voornaam!

  4. Te weinig eten

  Vaak zie ik in de praktijk dat mensen te weinig eten soms maar 2 tot 3 keer per dag. Zorg er juist voor dat je 5 tot 6 eetmomenten op een dag hebt. Kies wel voor kleinere porties en een gezonde keuze uiteraard. Door dat je regelmatig eet blijft je motor branden en word alles optimaal verbrand. Het motortje laten branden doe je dus door te blijven eten hoe gek het ook klinkt. Probeer om de 3 uur te eten. Kies voor een verantwoord tussendoortje wat hoog is aan eiwitten en laag in koolhydraten. 

  Koolhydraatarme dieten zijn helemaal hip en dat is niet voor niks want je kunt er prachtige resultaten mee behalen én behouden. Er zijn echter veel verschillende soorten koolhydraatarme dieten. Helaas zijn niet alle dieten even verantwoord. Sterker nog er zijn heel veel ongezonde dieten op de markt die claimen dat je op een verantwoorde koolhydraatarme manier afvalt. Bekijk dus altijd goed het aantal koolhydraten, eiwitten en vetten van een product. 

  Wil je snel én verantwoord afvallen?
  Wij kunnen je hiermee helpen! Vraag hiervoor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek aan en lees de succesverhalen van onze klanten.

 • Charlotte:

  ''Als voedingscoach ben ik gefascineerd door alles wat met voeding, gezondheid en afvallen te maken heeft. Mijn bevinden deel ik graag met jullie in mijn blogs, zodat afvallen en op gewicht blijven voor jou gemakkelijker wordt''.