• Een positieve verandering in je leven aanbrengen is makkelijker gezegd dan gedaan. De start is vaak vol enthousiasme, maar na een aantal weken kunnen hardnekkige gewoontes er weer in sluipen.

  Deze 6 tips helpen je om gemotiveerd te blijven.

  1. Stel één concreet meetbaar doel

  Een van de veelgemaakte fouten is een onhaalbaar doel stellen. Met als gevolg dat je na een paar weken opgeeft. Om vol te kunnen houden is het goed om één duidelijk en realistisch doel na te streven. Wat wordt jouw realistische, concrete en meetbare doel?

  2. Zoek naar redenen voor optimisme

  Kritiek onthouden we langer dan een compliment, maar waarom eigenlijk? We worden toch veel gelukkiger als we vooral kijken naar alle positieve dingen in het leven? Richt je daarom niet op de negatieve punten, maar richt je op de tekenen van vooruitgang. Hierdoor blijf jij optimistischer
  en heb je meer zelfvertrouwen.

  3. Wees lief voor jezelf

  Baal niet als het even niet zo gaat zoals je had gedacht. En ben vooral niet boos op jezelf en teleurgesteld, maar wees lief voor jezelf! Niemand gaat in een rechte lijn omhoog. Iedereen heeft te maken met pieken en dalen. Behandel jezelf na een terugval zoals je een goede vriend/vriendin zou behandelen. Wees dus lief voor jezelf, vergeef het jezelf en ga door.

  4. Praat met je omgeving over je doel

  In je eentje aanmodderen zal nog flink kunnen tegenvallen, maar steun uit je omgeving kan extra helpen om je doel te bereiken. Breng de mensen om je heen op de hoogte van jouw doel en vraag ze je te steunen.

  5. Sta stil bij wat je hebt bereikt

  Op momenten dat het tegenzit in een veranderproces kan het helpen om aandachtig stil te staan bij wat je allemaal hebt bereikt, hoe dat gelukt is en tot wat voor voordelen dit alles heeft geleid. Waarschijnlijk zijn er veel meer positieve momenten dan negatieve momenten. Door hierbij stil te staan, zul je weer je zelfvertrouwen, optimisme en focus hervinden.

  6. Beloon jezelf

  Als je je heel de week aan je plan hebt gehouden. Heel goed! Dat verdient een beloning. Lees een mooi boek of haal een bos bloemen. Als je een grote mijlpaal hebt bereikt dan mag je jezelf ook best op een grotere beloning trakteren, wat dacht je van nieuwe kleding of een schoonheidsbehandeling? Op die manier houd je een stuk langer vol. Het moet wel leuk blijven, toch?!

  7. Een coach vergroot het succes

  De meest genoemde verklaring voor het niet halen van goede voornemens is nog altijd het veronderstelde gebrek aan wilskracht. Goede voornemens zijn vaak niet concreet en onrealistisch. Het gaat meestal over hoeveel kilo’s je wilt afvallen in hoeveel tijd. Onderzoek wijst uit dat bijna de helft van de mensen met het goede voornemen ‘afvallen’, een coach of buddy mist om hen te motiveren en te ondersteunen, daarnaast werkt het een stuk motiverender als je een concreet doel voor ogen hebt.

 • ''Dit jaar start ik vol zelfvertrouwen!''
  Angela van Kuilenburg, 44 jaar

  Ik was altijd wel iets te zwaar. Ik probeerde af te vallen, maar nooit met blijvend resultaat. Ik had al eens rond de 80 kilo gewogen, maar nooit eronder. Dat wilde ik nu wel halen. Ik houd nu eenmaal van lekker eten en ik lust ook veel. Gezelligheid staat bij mij gelijk aan eten. Tijdens de feestdagen kwamen er nog wat extra kilo’s bij. De maat was vol, er moest iets veranderen.

  Ik vond het echt verschrikkelijk dat mijn kleding niet meer paste. Ik droeg alleen nog maar rokjes met elastiek en jurkjes omdat de rest niet meer paste. De weegschaal gaf meer dan 90 kilo aan. Dat was toch echt te veel. Het PowerSlim programma sprak mij aan omdat er zoveel keuze is en omdat je 6 x per dag moet eten. En het allerbelangrijkste punt, het gewicht blijft eraf. Dat klonk mij als muziek in de oren..... lees meer