• Ingrediënten

    • 50 g PS. risoni
    • 120 g kipfilet
    • 200 g gekleurde paprika’s
    • 1 bosui
    • ¼ rode ui
    • ½ rode peper
    • 1 cm gember
    • 1 teentje knoflook
    • 1 tl sesamzaadjes
    • 1 el olijfolie

    Marinade

    • 1 el sojasaus
    • ½ tl sesamolie
    • 1 tl azijn
    • 1 tl water
    • 1 tl honing
    • Snuf knoflookpoeder
    • Snuf gemberpoeder
  • Bereiding:

    Bereid de risoni volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de kipfilet in stukjes. Maak een marinade van de sojasaus, sesamolie, azijn, water, honing, knoflookpoeder en gemberpoeder. Leg de kip in de marinade en laat minimaal 10 minuten staan. Snijd ondertussen de paprika’s in reepjes, de bosui en rode peper in ringetjes, snipper de rode ui, pers de knoflook en hak de gember fijn. Verhit de olijfolie in een pan en fruit de knoflook, rode ui en gember. Voeg de kipfilet toe en bak rondom goudbruin. Voeg de paprika toe en bak nog circa 10 minuten mee. Serveer met de risoni en garneer met de rode peper, bosui en sesamzaadjes.