Benodigdheden:
Voor de bodem;
– 300 gram bloemkool
– 1 ei
– 1 eiwit
– peper en zout
– 30 gram cottage cheese 0% vet
Voor de topping;
- Tomatenpuree
- Courgette
- Champignons
- Paprika
- Ui
- 40 gram rauwe ham (hiervoor kun je bv ook kip nemen)
Bereidingswijze bodem:
Verwarm de oven op 180 graden
Snij de bloemkool in roosjes en was ze. Rasp de bloemkool fijn. Dit kan met een handrasp, maar gaat nog sneller in een keukenmachine. Gaar de bloemkool gedurende 5 minuten in de magnetron.
Laat de gekookte bloemkool goed uitlekken. Je kunt de bloemkool het beste in een schone theedoek stoppen en dit uitwringen. Er komt nogal wat vocht vrij namelijk. Meng de bloemkool met een ei en de geraspte kaas.
Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel het mengsel over de bakplaat. Zorg dat je een dunne en egale bodem maakt van ongeveer 25 cm breed. Dit doe je het beste door het mengsel met de bolle kant van een lepel aan te drukken.
Bak de bodem in ongeveer 15 tot 20 minuten goudbruin.
Breng de tomatensaus op smaak met de oregano en wat peper en zout. Haal de bloemkoolbodem uit de oven en bestrijk deze met de tomatensaus.
Bereidingswijze topping:
Snij de groenten klein.
Meng de rauwe ham met de helft van de tomaten puree erdoor en vooral lekker veel kruiden zoals oregano, Italiaanse kruiden en knoflook.
Beleg de bloemkoolbodem met alle toppings.
Plaats de pizza terug in de oven en laat nog 10 minuten garen.
Klein-Zundertseweg 2, 4714 RR, Sprundel
(0165) 387 081
info@huydkliniekmarlotte.nl
ma 08.00 - 18.00 uur
di 09.00 - 18.00 uur
woe 09.00 - 18.00 uur
do 08.00 - 17.00 uur
vrij 09.00 - 17.00 uur
za & zo: gesloten
Afspraak in avonduren op aanvraag
Minimaal één avond per week geopend (wisselend van dag)
Heb je vragen naar aanleiding van deze blog? Stel ze gerust!
Comment Cancel