• Ingrediënten 4 pers:

    1 bloemkool 
    1 blokje tuinkruidenbouilon
    5 middelgrote zoet zure augurken (liefst van het merk Kesebeke)
    3 eetlepels kappertjes
    300 gram hamblokjes
    4 eetlepels vol vette mayonaise
    Peper en zout

    Eventueel ter garnering:
    2 tot 3 gekookte eieren
    tomaat
    komkommer

    Bereidingswijze:

    Snijd de bloemkool in grove stukken en kook deze in ruim water met het bouillon blokje. Snijd ondertussen de augurkjes en de ham fijn. Giet de bloemkool af en laat afkoelen. Wring de bloemkool uit in een theedoek zodat de salade niet te nat is. Meng vervolgens de augurken, kappertjes en hamblokjes met de mayonaise met de bloemkool. Voeg eventueel naar smaak peper en zout toe.

    Laat de huzarensalade is zijn geheel 1 uur afkoelen in de koelkast. Serveer de huzarensalade met de garnering.