Bij Pasen denk je misschien al snel aan eieren, (witte of groene) asperges, quiches of gerookte zalm. Wij hebben de lekkerste recepten bij elkaar gezocht en geven je zes heerlijke paasrecepten ter inspiratie. Alle recepten zijn prima geschikt voor de paasbrunch en om te delen met de hele familie. Vrolijk Pasen!
Fase 1
Ingrediënten:
- 1 zakje PS. food & lifestyle witbrood
- 1 ei
- 100 g tomaat
- ¼ ui
- ½ el olijfolie
- 1 tl Italiaanse kruiden
- 2 g verse basilicum
- Peper en zout
Bereidingswijze:
Snijd de tomaat in kleine stukjes en snipper de ui. Rooster de sneetjes brood goudbruin in een contactgrill. Verhit de olijfolie in een pan en fruit de ui circa 1 minuut. Voeg de stukjes tomaat toe en bak 2 minuten mee. Breek het ei in een kommetje en klop het los met een vork. Zet het vuur laag en voeg het ei toe en blijf roeren totdat het gestold is. Breng op smaak met peper en zout. Beleg de sneetjes brood met het roerei en garneer met de verse basilicum.
Fase 1
Ingrediënten:
- 100-150 g gerookte zalm
- 1 ei
- 50 g gemengde sla
- 50 g cherrytomaatjes
- 100 g komkommer
- ¼ avocado
- ¼ rode ui
- 1 el olijfolie
- 1 tl citroensap
- Peper en zout
Bereidingswijze:
Kook het ei tussen hard en zacht in. Laat even afkoelen en snijd dan in partjes. Snijd ondertussen de tomaatjes, avocado en de komkommer in stukjes. Snipper de ui. Maak een dressing van de olijfolie, het citroensap en wat peper en zout. Leg de sla in een kom en verdeel de tomaatjes, komkommer, avocado, partjes ei en de gerookte zalm eroverheen. Maak af met de dressing.
Fase 1
Ingrediënten:
- 1 PS. food & lifestyle croissant
- 1 gekookt ei
- 1 el roomkaas light
- 1 tl bieslook
- 1 tl platte peterselie
- 1 lente-ui
- Peper en zout
Bereidingswijze:
Snijd of prak het gekookte ei in kleine stukjes en meng met de roomkaas light, peper, zout en de verse kruiden. Snijd de croissant doormidden en beleg met de eiersalade. Maak af met de ringetjes lente-ui.
Fase 1
Ingrediënten:
- 150-200 g gerookte zalm
- 200 g witte asperges
- 1 el magere kwark
- Schijfje limoen
- ½ tl limoensap
- Verse dille
- Peper en zout
Bereidingswijze:
Kook de asperges 10 minuten in een ruime pan met kokend water en wat zout. Draai het vuur uit en laat de asperges in het warme vocht, met de deksel op de pan, in nog eens 10 minuten gaar worden. Maak ondertussen een dressing door de magere kwark te mengen met fijngehakte dille en een paar druppels limoensap. Breng op smaak met peper en zout. Leg de asperges op een bord en serveer met de gerookte zalm, de dressing en het schijfje limoen.
Fase 2B
Ingrediënten:
- 1 ei
- 2 el Griekse yoghurt 5% vet
- 2 plakjes schouderham
- 1-2 sneetjes koolhydraatarm brood
- 150 g groene aspergetips
- ½ avocado
- 1 tl mosterd
- 1 el olijfolie
- Tuinkers
- Peper en zout
Bereidingswijze:
Kook het ei tussen hard en zacht in. Verwijder de harde onderkant van de asperges en wrijf ze in met de olijfolie. Laat een grillpan goed heet worden en gril de asperges circa 4 minuten tot ze goed gaar zijn, maar nog wel een bite hebben. Keer regelmatig om en bestrooi daarna met wat peper en zout. Toast ondertussen de sneetjes brood goudbruin. Maak de avocado-yoghurtdip door de avocado fijn te prakken en te mengen met de yoghurt, mosterd en wat peper en zout. Serveer met het getoast brood, ei, de plakjes ham en de asperges. Garneer met wat tuinkers.
Fase 2C
Ingrediënten:
- 4 eieren
- 100 g geraspte kaas 30+
- 50 g achterham
- 2 lente-uitjes
- 1 el roomboter
- 2 takjes verse tijm
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200 ⁰C. Bak de ham in een pan tot deze bruin kleurt en snijd in kleine stukjes. Klop de eieren los in een kom en voeg de geraspte kaas, ham, ringetjes lente-ui en de fijngehakte tijm toe. Vet de muffinvorm goed in en verdeel het mengsel over de zes vormpjes. Plaats de muffin vorm in het midden van de oven. Bak de muffins ongeveer 15 minuten tot dat ze goudbruin zijn.
Wil je graag tips, handvatten en nog meer heerlijke recepten om de paasdagen lekker maar verantwoord door te komen?
Download ons e-book direct hier.
Welk recept ga jij maken deze paasdagen?
Klein-Zundertseweg 2, 4714 RR, Sprundel
(0165) 387 081
info@huydkliniekmarlotte.nl
ma 08.00 - 18.00 uur
di 09.00 - 18.00 uur
woe 09.00 - 18.00 uur
do 08.00 - 17.00 uur
vrij 09.00 - 17.00 uur
za & zo: gesloten
Afspraak in avonduren op aanvraag
Minimaal één avond per week geopend (wisselend van dag)
Heb je vragen naar aanleiding van deze blog? Stel ze gerust!
Comment Cancel