Ze liggen al weken in de winkels. Zoals je weet zit deze lekkernij boordevol suikers, maar om ook eens zonder schuldgevoel van dit lekkers te kunnen snoepen heb ik hier een recept van koolhydraatarme kruidnoten.
Benodigdheden voor 64 kruidnoten:
- 125 gram amandelmeel
- 30 gram Splenda Stevia of een andere zoetstof (mogelijk dat je dan de hoeveelheid van de zoetstof moet aanpassen)
- 50 gram roomboter
- 2 el koek & speculaaskruiden
- 1 eiwit van een middelgroot ei
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 170 graden.
Meng het amandelmeel, Splenda Stevia en de koek & speculaaskruiden in een kom door elkaar.
Smelt in een klein pannetje de roomboter en laat vervolgens even afkoelen. Voeg de roomboter toe aan het mengsel en alles goed door elkaar roeren. Split vervolgens een middelgroot ei en meng het eiwit goed door het beslag.
Bekleed een bakplaat/ovenrooster met bakpapier. Vorm van het deeg 64 kleine bolletjes en leg ze op het bakpapier. Bak de kruidnootjes ongeveer 15 minuten in de voorverwarmde oven.
Houd de kruidnoten goed in de gaten, want ze kunnen snel verbranden.
Als ze uit de oven komen zijn ze nog wat zacht. Ze worden pas krokant als ze goed zijn afgekoeld.
TIP: Smelt de Chocolade hazelnootpasta van PowerSlim in de magnetron. Rol de kruidnootjes erdoor en leg ze op wat bakpapier. Vervolgens late afkoelen in de koelkast. En tadaaa koolhydraatarme chocolade kruidnoten!
Klein-Zundertseweg 2, 4714 RR, Sprundel
(0165) 387 081
info@huydkliniekmarlotte.nl
ma 08.00 - 18.00 uur
di 09.00 - 18.00 uur
woe 09.00 - 18.00 uur
do 08.00 - 17.00 uur
vrij 09.00 - 17.00 uur
za & zo: gesloten
Afspraak in avonduren op aanvraag
Minimaal één avond per week geopend (wisselend van dag)
Heb je vragen naar aanleiding van deze blog? Stel ze gerust!
Comment Cancel