• Heerlijk, het is weer zomer! Dat betekent niet alleen lang licht, maar ook steeds vaker blauwe lucht en een stralend zonnetje. Het is dus tijd om vaker naar buiten te gaan en in de avonduren na te genieten op het terras, je balkon of in de achtertuin. Uiteraard hebben wij al ingespeeld op de barbecues die komen gaan met onze barbecuetips. Ook de vakantietips zijn verzorgd. Alleen de terrastips ontbreken nog, daar is het nu tijd voor! Het is namelijk de tijd dat iedereen weer naar de vakantie uitkijkt, dat de vraag; ‘Hoe is het met je goede voornemens?’ pijnlijk is geworden en we ons allemaal blindstaren op ‘hoe krijg ik zo snel mogelijk dat bikiniproof lichaam?’

  Tip 1: Organiseer een borrel bij je thuis

  Een borrel organiseren is niet alleen ontzettend gezellig, maar zorgt er ook voor dat je helemaal zelf de keuze hebt in wat je eet en vooral wat je drinkt! Wat dacht je van een feestelijke kan Spa Rood met een theelepel PowerSlim Waterflavouring en een flinke hand ijsblokjes. Nog feestelijker? Schenk het drankje in een champagneglas, waar je eerst een blaadje munt in legt.

  Tegenwoordig is het trouwens ook helemaal hip om grote jampotten, met onder een kraantje, te vullen met water in combinatie met fruit, groente en kruiden. Zit je in fase 1 van PowerSlim, laat dan het fruit achterwege en maak eens een combi met komkommer en munt. Fase 2? Wat dacht je van verse basilicum en aardbeien? Om zo veel mogelijk smaak aan je water te geven, zet je ze de ochtend van tevoren vast klaar in de koelkast.

  Ook hapjes kunnen volledig PowerSlim-proof. Bijvoorbeeld heerlijke witte asperges met een plakje achterham. Iets spannender vind ik zelf de groene asperge omwikkeld met wat parmaham en even op de grill! Maar ook hapjes als een gevuld komkommertje met wat Philadelphia roomkaas en een plakje zalm zijn heerlijk. Iets meer bite? Neem dan de PowerSlim toastjes en maak de tonijn- of eiersaladeuit ons kookboek. Iets hartigs? Neem dan lekker de PowerSlim barbecue chipjes met een dipsaus van magere kwark, een beetje zout en een flinke portie verse dille. Ook de Spicy Wasabi bites zijn een top hartig snackje en wedden dat niemand in de gaten heeft dat het een PowerSlim product is?!

  Tip 2: Terras

  Toch gekozen voor een terrasje? Kan ik me voorstellen! Heerlijk de stad in en daarna nagenieten met een koud drankje. Op het terras kan je kiezen voor een warm drankje als koffie of thee, maar op een warme dag is een frisse dorstlesser onmisbaar. Kies voor een drankje met minder dan 1 kcal per 100 milliliter. Dit is bijvoorbeeld Cola Light en Crystal Clear maar verder is de keuze hierin jammer genoeg erg beperkt. Daarom heb ik een aantal lekkere variatiemogelijkheden bedacht:

  PowerSlim fase 1
  Koude dorstlessers

  • IJskoude vanilledrank van zelf meegebrachte PowerSlim vanille Ready-to-go in een glas vol met ijsblokjes (geef wel even aan dat je een afslankprogramma volgt en dat je daarom je drinken zelf hebt meegebracht, bestel er desnoods een glas water bij);
  • Spa blauw met de helft van PS koude drank, deze kun je meenemen in je shaker. De andere helft bewaar je voor je 2e drankje;
  • Meng een theelepel PowerSlim Waterflavouring door je Spa blauw of Spa rood;
  • Laat je water of cola light aankleden als een cocktail met bijvoorbeeld munt en limoen, rietje, parasolletje en het ziet er meteen aantrekkelijker uit;
  • Laat een karaf water op tafel zetten met munt en komkommer, het water neemt de smaak van de munt en komkommer aan en dat is verfrissend en lekker;
  • Soms hebben ze bij een horeca gelegenheid ook suikervrije ranja, vraag hiernaar.

   

  Tip 3: Toch alcohol?

  Oeps, is de verleiding voor een alcoholisch drankje enorm? Uiteraard is alcohol en PowerSlim geen handige combi, maar verstandige keuzes zijn er wel. Als je de behoefte echt niet kunt weerstaan en je tevreden bent over je gewichtsverlies dan kun je kiezen voor één alcoholisch drankje met zo min mogelijk koolhydraten. Een aantal van deze drankjes op een rij: Prosecco, Cava, Champagne, witte droge wijn, wodka en Bacardi puur of in combinatie met een colaatje light.

  Deze drankjes zorgen ervoor dat je bij een koolhydraatarm dieet als PowerSlim niet uit je ketose oftewel vetverbranding gaat, zolang je het wel bij ééntje houdt. Maar let op: alcohol levert wel extra calorieën en wordt in je lichaam gezien als een gifstof. Je vetverbranding zal daardoor dus wel langzamer gaan, omdat eerst de alcohol uit je lichaam moet. Tevens tikt alcohol gedurende je afslankproces veel harder aan, dus drink niet te veel! Hou het echt bij een glaasje en bestel een lekker koude fles of karaf water erbij.

  Tip 4: Actieve rit naar het terras

  Omdat het zo’n heerlijk weer is, is het een goed idee om je middag of avond op het terras te combineren met een activiteit! Klinkt raar, maar fietsen in de zon is echt nog niet zo’n gek idee. Spring met je partner, familie of een stel vrienden op de fiets en plof daarna op het terras. Niet alleen gezellig, maar ook je portie beweging heb je weer gehad! Of maak een heerlijke wandeling door het bos en kom daarna bij met een verfrissend glas mineraalwater. Lekkere trek? Stop jouw favoriete snack in je tas en smikkel hem op tijdens het wandelen of op het terras.

 • Even ter vergelijking:

 • De dranken in deze tabel zijn aangegeven in de hoeveelheid van een standaard glas. In de praktijk merk ik dat we vaker meer in een glas doen.Uiteraard hoef ik je niet uit te leggen dat wanneer er geen koolhydraten in een alcoholische drank zitten je deze i.v.m. de alcohol niet onbeperkt kunt drinken.

  Let op! Alcohol vrij drankjes, zoals Radler 0.0 bevatten vaak veel koolhydraten en calorieën. Een flesje Radler 0.0 citroen bevat bijvoorbeeld 30 gram koolhydraten en 120 calorieën. Dat komt overeen met 7,5 suiker klontje! 

  Wellicht kunnen deze slanke vakantie tips je ook nog helpen om zonder die extra kilo's terug van vakantie te komen!